Arborist

En arborist vet vilka åtgärder som är nödvändiga för att underhålla, förbättra hälsan, utseendet och säkerheten av träd. Våra arborister är utbildade i säker trädklättring och trädvård och vet vad träden har för behov.

arborist för alla tillfällen

Ordet arborist betyder trädspecialist, från latinets ord för träd, arbor, och kan enkelt beskrivas som en träd-doktor. Vi som har utbildat oss till certifierade arborister hyser en stor kärlek till naturen och har ett intressant och mångsidigt yrke. Vårt jobb är bland annat att se till att träd som är sjuka blir friska, träd som måste bort fälls på rätt sätt och att ge god rådgivning när det kommer till skötsel och plantering. Precis som en trädgårdsmästare kan hjälpa dig att få en vacker och frisk trädgård kan en arborist se till att alla träd omkring dig är i allra bästa skick.

Rädda världens regnskogar

Eftersom arborister älskar träd är det viktigt för oss att alla världens skogar mår bra. För varje ny kund som vi får bidrar vi till att motverka avskogningen på Borneo där människor, orangutanger och andra djur lever i symbios med sin natur.

arborist

Mästare på att klättra

För att bli en skicklig arborist är det viktigt att kunna komma riktigt nära trädet och det görs allra bäst genom att klättra upp i det. Det kan till exempel handla om att ställa en diagnos vid sjukdom, att få bort grenar eller att fälla trädet i sektioner. Om du har ett träd med vissna grenar som hotar att falla på ditt hus eller förbipasserande är det upp till arboristen att dels komma till botten med vad som orsakat vissnandet, dels få bort de olycksbådande grenarna. Skulle det visa sig att trädet drabbats av någon form av röta eller sjukdom kan en arborist ofta bota det men om trädet är på sista refrängen kan arboristen utföra en trädfällning med säkra metoder. En arborist kan också ta hand om den allmänna skötseln av dina träd, exempelvis med beskärningsarbeten och regelbundna kontroller, för ett gott resultat bör träden beskäras ca vart annat år. Du får gärna konsultera oss om du behöver tips och råd för vilka träd du ska plantera och hur du bäst tar hand om dem.